Škoro je svojom ženomrzačkom izjavom podigao puno prašine. Još eksplicitnija bila je i Bruna Esih. Škoro je čak prijetio svima koji mašu prstima kada se dočepa vlasti da više neće mahati. Nova ženomrzačka izjava jer upravo su mu većinom žene pokazale srednji prst nakon što ih je brutalno omalovažavao svojim izjavama i izvrtanjima.

U Srbiji je na “izborima” Vučić ostvario apsolutnu većinu. Iako mediji tvrde da je osvojio preko 180 mandata zapravo je osvojio svih 250 jer su u Narodnu skupštinu izabrani samo Vučićevi klaunovi i fašisti. Niti jedan oporbeni zastupnik nije ušao u Skupštinu! Srbija se i službeno pretvorila u diktaturu te Bjelorisija više nije jedina diktatura u Europi. To je grozan razvoj događaja. Manje od 50% birača je sudjelovalo na izborima i to vjerojatno ne zbog bojkota koliko zbog zabrinutosti oko virusa. Tužan dan za Srbiju, a dolaze još tužnija vremena.

Novak Đoković došao je u Hrvatsku i u Zadru organizirao teniski turnir. Svi su se dirkali, grlili, ljubili i koješta i koronica se lijepo proširila. Naravno, Novak je ekspresno pobjegao u Srbiju nakon što je u Zadru napravio belaj odbivši se testirati u Hrvatskoj jer veli da ne želi da ga cijepe protiv korone. Idiote cijepivo još ne postoji!

Ne znam što je naš Nacionalni izborni stožer mislio da će se dogoditi kada podignu sve mjere protiv korona zaraze. Sve za HDZ koji se nada pobjedi kakvu Vučić ima u Srbiji jer i HDZ-ov trojanski konj Škoro sa svojim Domovinskim pokretom postoji samo kako bi kriminalnoj organizaciji bilo lakše sastaviti vladu. Nadam se da niste pomislili da su jedni protiv ddugih. No, takvu apsolutnu pobjedu Plenki neće ostvariti, a nadajmo se da neće ostvariti pobjedu uopće. Inače Vučić i Plenki su dio Europske pučke stranke koja sere po Orbanu ali ne i Plenkiju i Vučiću. Ipak su posljednja dvojica opsjenari.

Abortus i mogućnost istospolnih parova da posvajaju i udomljavaju djecu postale su praktički središnje teme predizborne kampanje u Hrvatskoj što je u jednu ruku dobro. Naime, Plenkijeva vlada bila je obvezna donijeti novi zakon o pobačaju ali nije. HDZ je poznat po tome što ne poštuje Ustavni sud i njegove odluke. A jedna od odluka tog suda je i da istospolni paravi ne smiju biti diskriminirani pri usluzi udomiteljstva. Ženomrzačke i homofobne izjave pršte na sve strane i svi se prave pametni i moralni. Ali bolje da su to teme nego ustaše i partizani.

No, iako je važno pričati o abortusu i istoapolnim pravima tako je važno pričati o koroni, urušavanju gospodarstva i siromaštvu. Za sada ništa.

Bit će zanimljivo. Ipak, sljedeća dva tjedna su ključna.

Komentiraj